Mindful walk

ma1

 

Niet zweverig, maar “Down-to-Earth”

 

Maandagavond, donderdagochtend en vrijdagmiddag hebben 3 groepen mantelzorgers meegelopen aan de MindfulWalk. Lopen in de natuur en handvatten aangereikt krijgen om tot rust en ontspanning te komen, heerlijk om even te “aarden”.

We zijn begonnen met de Egyptische Zonnegroet al lettend op de ademhaling. Met wat ademhalingstechnieken kregen mantelzorgers inzicht in hun ademhalingsmodus. Er was ook wat ruimte om weer even onbezorgd te zijn; lekker huppelen en tikkertje spelen.

De mantelzorgers hebben mogen ervaren hoe het is wanneer 1 zintuig wegvalt; de mond en het zicht werden afgedekt. Hoe is het als je niet meer kan praten of kan ademhalen door je mond? Hoe is het als je niet meer kan waarnemen met je ogen? Als je je mond niet meer kunt gebruiken, kun je nog wel door je neus ademen en met gebaren iets duidelijk maken.. Je zult noodgedwongen beroep moeten doen op je andere zintuigen om waar te nemen, door bijvoorbeeld te voelen wie of wat er voor je staat. Door goed te luisteren kun je horen wat er om je heen gebeurd.. Je komt verder als je vertrouwen hebt in de ander die je helpt vooruit te komen…

Klik HIER om het  filmpje te zien over de mindfulwalk.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *