Dag van de Mantelzorg

Donderdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Een dag om niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Mantelzorg Roosendaal heeft daarom de samenwerking opgezocht met Cultuurhuis Bovendonk en haar gebruikers. Alle mantelzorgers in Roosendaal krijgen de kans om kennis te maken met uiteenlopende culturele activiteiten die Roosendaal te bieden heeft. Er worden verschillende workshops georganiseerd en voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd! Alle mantelzorgers worden als helden ontvangen. Want als mantelzorger ben je een echte held, dat mag gezegd worden.

Het aanbod aan workshops is divers en er is een keuze uit een middag- of avondprogramma:

  • Workshop Intuïtief Creatief; Persoonlijke ontwikkeling met kunst. Ervaar de rust die ontstaat wanneer je door de verrassende creatieve opdrachten uit je denken wordt gehaald. Ontdek welke kunstzinnige kanten in jou zitten, speel met diverse materialen en ga naar huis met jouw unieke werk (je kunt kiezen voor het middag- of avondprogramma).
  • Workshop Fotografie; Fotograferen met de smartphone. De beste camera is de camera die je altijd bij je hebt. In de workshop wordt de algemene fototechniek besproken zoals; lichtval, compositie, achtergrond, uitsnede en het beste standpunt. Bij workshop is specifiek gericht op de smartphone en de mogelijkheden van de camera-app. Ook het gebruik van apps om foto’s te verbeteren komt aan bod. (je kunt kiezen voor het middag- of avondprogramma).
  • Workshop Glazenhart; Je gaat aan de slag om zelf en glazen glas in lood hartje te maken. (middagprogramma).
  • Workshop Ontspanning door de mandala; Je gaat zelf een mandala maken en je zult ontdekken dat er meer zit achter het “zomaar” tekenen van een mandala. Laat je verrassen wat dit je brengt en…..iedereen kan het. Er zijn geen specifieke tekenkwaliteiten voor nodig. Hoe mooi is dat! (middagprogramma).
  • Workshop Aquarelleren; “Leren schilderen met de waterverf methode” (avondprogramma).
  • Workshop Zang; In deze workshop wordt je uitgedaagd om tot zingen te komen. In de workshop staat plezier voorop en is voor iedereen geschikt (avondprogramma)
  • Workshop Engeltje vilten; Even een paar uur voor jezelf om samen een mooie (kerst)engel van wol te maken. Ervaar hoe het is om met natuurlijk materiaal te werken. (avondprogramma).
  • Workshop Salsa dansen; Leer tijdens de salsa les de basis van salsa dansen op zomerse, opzwepende muziek (je kunt kiezen voor het middag- of avondprogramma).

Datum en programma
Donderdag 10 november 2022

Middagprogramma (inloop vanaf 12.45 uur)
13.00 uur  ontvangst met koffie en gebak en opening Dag van de Mantelzorg
13.30 uur  start workshops
16.00 uur  borrel met hapje
17.00 uur  sluiting

Avondprogramma (inloop vanaf 18.45 uur)
19.00 uur  ontvangst
19.30 uur  start workshops
22.00 uur  borrel met hapje tot uiterlijk 23.00 uur

Locatie  
Cultuurhuis Bovendonk
Bovendonk 111
4707 ZH Roosendaal

Kosten
Deze dag is geheel kosteloos.

Vragen of aanmelding
Praktische informatie over de workshops wordt na aanmelding toegezonden. Nog vragen? Neem contact op met Mantelzorg Roosendaal via inwonersondersteuning Roosendaal tel 0165-750050 of info@mantelzorgroosendaal.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk 20 oktober via het aanmeldformulier.