Workshop levensverhaal

De volledige workshop bestaat uit vier bijeenkomsten op: 11 december, 18 december, 15 januari en 5 februari.

leder persoon is bijzonder en elk verhaal uniek. Ook het levensverhaal van een dierbare met geheugenproblemen waar je op dit moment misschien mantelzorger voor bent. Wat is er mooier dan het leven van die persoon in kaart te brengen?

Je krijgt tips om met je dierbare met geheugenproblemen contact te maken door in gesprek te gaan over herinneringen van vroeger. Hierbij gebruik je themakaarten.

Van alles wat je weet en hoort maak je voor deze persoon een levensverhaal. Dit kan in verschillende vormen: digitaal, op papier of in de vorm van een herinneringsdoos. Het is een verhaal over belangrijke gebeurtenissen in zijn/haar leven, afgewisseld met het alledaagse. Zo gaan deze niet verloren. Dat is bijzonder voor iedereen die deze persoon kent, mantelzorgers, kinderen of kleinkinderen én het is een handig hulpmiddel voor verzorgers om de juiste zorg te kunnen bieden.

Met een paar simpele tips kun je al beginnen met het maken van een levensverhaal. In gesprek met de persoon zelf en samen met anderen die enthousiast zijn over dit plan. Schrijfervaring is beslist niet nodig!

Deze workshop is bedoeld voor mantelzorgers van mensen met geheugenproblemen. De Bibliotheek West-Brabant begeleidt de workshop samen met Kitty Kiezenberg van Mantelzorg Roosendaal.

De workshop is gratis en bestaat uit 4 bijeenkomsten. Het is de bedoeling dat je alle bijeenkomsten aanwezig bent. Wel vooraf aanmelden. Dat kan via de aanmeldlink.

Jouw dierbare kan tijdens de workshop terecht in het Odensehuis voor activiteiten. Zo heb jij alle rust om de workshop te volgen en hebben jullie allebei een waardevol dagdeel.

Locatie | Bibliotheek in Roosendaal, Markt 54a
Data | De eerste workshop vindt plaats op 11 december van 10:00-11:30.
De andere data die je alvast in je agenda kunt zetten zijn:

  • 18 december | 13:30-15:00
  • 15 januari 2024 | 13:30-15:00
  • 5 februari 2024 | 13:30-15:00

Je kunt alleen deelnemen als je bij alle 4 workshops aanwezig kunt zijn.

Meer informatie

Bel Meike Bosch via 06-40226149 of mail Tonny van Ostaijen t.vanostaijen@bibliotheekwb.nl