Digitale Beweegweek voor mantelzorgers: ‘Even weg uit de waan van de dag’

Even ontsnappen uit de waan van de dag. Even weg uit het zorgen voor de ander. Dat is wat wij mantelzorgers gunnen met de activiteiten die we regelmatig organiseren. Onlangs was er de Digitale Beweegweek: een laagdrempelige manier om samen met anderen iets leuks te doen. Een succes, zo bleek wel!

Activiteiten

Dansen op muziek
De Digitale Beweegweek bestaat uit verschillende onderdelen. Van dansen op muziek tot andere manieren van bewegen en zelfs ook wat serieuzere aspecten. Volgens mantelzorgconsulent Kim De Swart is het vooral toegankelijk voor iedereen. “Of je nu houdt van dansen of niet, het gaat meer om het idee erachter: even uit de dagelijkse sleur treden. Even weg van alles. Samen met nog een aantal anderen, die in een zelfde schuitje zitten. Het is dus meteen een leuke manier om je als mantelzorgers aan anderen te kunnen binden, mocht je dat graag willen.”

Lezing over gezond blijven
Kim legt uit dat het zorgen voor jezelf er bij mantelzorgers vaak bij in schiet. “Zij cijferen zichzelf, soms onbewust, weg voor een ander. Dat is natuurlijk goed bedoeld, maar de eigen gezondheid mag er niet onder leiden. Daarom hebben we in deze Digitale Beweegweek ook een expert vanuit de GGZ uitgenodigd om te vertellen over gezond blijven leven.” Ook was er een powerwalk uitgezet waaraan mensen konden deelnemen. “Oftewel: een gevarieerd programma met voor ieder wat wils.”

Activiteiten voor mantelzorgers
Mantelzorg Roosendaal vindt het belangrijk om mantelzorgers te steunen waar mogelijk. Daarom organiseren we met regelmaat activiteiten, die zorgen voor ontspanning en nieuwe sociale contacten. Want als mantelzorger is het niet altijd even gemakkelijk om je ei kwijt te kunnen bij vrienden of familie die niet in de wereld van het mantelzorgen zitten. Gelijke contacten zijn dan zeker zo waardevol. Wil je op de hoogte blijven van alle mantelzorgactiviteiten? Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief