“Fijne contacten door wandelingen"

Frank en Janneke uit Roosendaal zijn al bijna veertig jaar getrouwd. Janneke is ziek en Frank helpt haar waar hij kan. Dit doet hij met alle liefde, maar het valt hem soms ook zwaar. Om zijn gedachten te verzetten, gaat hij regelmatig wandelen met andere mantelzorgers. Deze wandelingen worden georganiseerd door Mantelzorg Roosendaal.

Sinds een paar jaar heeft Janneke de ziekte MS, ook wel multiple sclerose genoemd. Hierdoor heeft Janneke minder spierkracht in haar armen en benen en ook heeft ze moeite met lopen. Dit belemmert Janneke in het dagelijks leven. Haar man Frank helpt haar waar hij kan. Hij gaat mee naar ziekenhuisafspraken, hij helpt Janneke met opstaan en aankleden en hij helpt bij het huishouden. Frank is mantelzorger.

Wandeltochten voor mantelzorgers
Frank vertelt: “Mijn leven staat in het teken van de ziekte van mijn vrouw. Soms heb ik het er moeilijk mee en wil ik met anderen praten. Anderen die hetzelfde meemaken. Een kennis vertelde mij over Mantelzorg Roosendaal. Ik belde op en ik deed mijn verhaal. Ik zei dat ik graag in contact zou komen met andere mantelzorgers. De mantelzorgconsulent vertelde over de verschillende activiteiten van Mantelzorg Roosendaal, zoals gespreksgroepen, yogalessen, fietstochten en wandelingen. Ik hou van wandelen en ging naar de eerstvolgende wandeling. Ik hoefde mij niet aan te melden, maar kon gewoon naar het startpunt en kon aansluiten.”

Andere mantelzorgers leren kennen
Frank is al verschillende keren met een wandeling meegegaan. Frank: “De wandeltochten zijn een laagdrempelige en leuke manier om andere mantelzorgers te leren kennen. Je maakt makkelijk contact. Het is fijn om ervaringen uit te wisselen en te horen hoe anderen het ervaren. Bovendien ben je lekker in de natuur en kan je je hoofd leegmaken. Ik ga graag mee, want ik heb er al veel fijne contacten opgedaan.”

Doe mee met de activiteiten voor mantelzorgers
Maandelijks gaan Roosendaalse mantelzorgers samen op pad vanaf Lodge Visdonk, voor een wandeling van maximaal 1 uur. Wandel mee, vooraf aanmelden is niet nodig! Ben je benieuwd naar deze en andere mantelzorgactiviteiten? Bekijk het activiteitenoverzicht.
Aan de meeste activiteiten kun je kosteloos deelnemen.