Dagje Floriade met een grote groep mantelzorgers

Afgelopen weekend was het zover. Na 2 jaar was het weer mogelijk om met een grote groep mantelzorgers op pad te gaan. Mantelzorg Roosendaal regelde een bus en organiseerde een bezoek aan de Floriade in Almere.

Floriade mantelzorg

Na de koffie bij aankomst en met een lunchpakket en zonnebrand in de tas, gingen de deelnemers in spontaan ontstane groepjes uiteen. Dat is het mooie van dit soort activiteiten, volgens mantelzorgconsulent Marianne Kweekel; ‘Je komt alleen. De angst om geen aansluiting te vinden is er, maar die is zo weer weg.’ Al wandelend, met het treintje of met de kabelbaan begaven de mantelzorgers zich over het terrein om alle mooie bloemen, planten, bomen en fruit te bekijken. ‘Goed georganiseerd, ontzorgend, ontspannend, fantastisch, inspirerend en verbindend. Zo maar wat reacties we terugkregen. Het was een succesvolle dag die voor herhaling vatbaar is’, aldus Marianne.

Ben je benieuwd naar de overige activiteiten van mantelzorg Roosendaal? Bekijk de activiteitenkalender. Deze wordt steeds aangevuld met nieuwe evenementen.