Mantelzorgers in de schijnwerpers!

Vrijdag 10 november, de nationale Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop er landelijk extra aandacht is voor de zorg en de regeltaken die mantelzorgers op zich nemen. Roosendaalse mantelzorgers werden door Mantelzorg Roosendaal in de schijnwerpers gezet tijdens het evenement in bioscoop C-Cinema. Onder het genot van een hapje en een drankje bezochten de mantelzorgers een film naar keuze.

Mantelzorgwaardering
Tijdens de opening van het evenement was wethouder Evelien van der Star aanwezig om de eerste mantelzorgwaardering uit te reiken. Dit is een erkenning vanuit de gemeente Roosendaal aan iedereen die langdurig zorgt voor een naaste in de gemeente. De inzet van mantelzorgers wordt zeker opgemerkt én gewaardeerd! Dit jaar bestaat het mantelzorgcompliment uit een VVV-cadeaukaart. Mantelzorger die deze waardering hebben aangevraagd, ontvangen deze komende week in hun brievenbus.

Expositie ‘de mantelzorger in de spotlight’
Een aantal Roosendaalse mantelzorgers werd letterlijk in de spotlights gezet. Zij hebben geposeerd voor de camera van fotograaf Veerle Luijmes. Ook hebben zij hun eerlijke verhaal verteld over hoe zij het zorgen voor een naaste ervaren en wanneer zij beseften dat ze mantelzorger zijn. Voor veel mensen is het een vanzelfsprekendheid om voor een naaste te zorgen. De bewustwording dat de zorg en regeltaken onder de noemer mantelzorg vallen, komt meestal pas veel later. Vaak trekt men pas aan de bel als het water al aan de lippen staat. Met de expositie ‘de mantelzorger in de spotlight’ wil Mantelzorg Roosendaal mensen de ogen openen en herkenning en bewustwording creëren.

De expositie maakt een reis door Roosendaal en is wisselend op verschillende locaties te bewonderen. Momenteel staan de portretten in de Heilig Hart kerk.