Over ons

Mantelzorg Roosendaal is onderdeel van Inwonersondersteuning Roosendaal, een samenwerking tussen MEE West-Brabant en WijZijn Roosendaal. We bieden in opdracht van de gemeente ondersteuning aan alle Roosendaalse mantelzorgers. Onze hulp is gratis en je hebt er geen verwijsbrief voor nodig.

Over Mantelzorg Roosendaal

Praktisch: zo helpt Mantelzorg Roosendaal jou in je rol als mantelzorger

Ben ik eigenlijk mantelzorger? En wanneer zet ik de stap om hierbij hulp te vragen? Veel mensen weten niet eens of ze zichzelf mantelzorger mogen noemen. Daarmee doen ze zichzelf vaak tekort. Want wist je dat Mantelzorg Roosendaal al in hele kleine dingen hulp kan bieden? We leggen je graag stapsgewijs uit of we ook voor jou iets kunnen betekenen en in welke vorm.

Ben ik een mantelzorger?
Vaak denken mensen dat ze pas mantelzorger zijn als ze fulltime voor hun partner of één van hun ouders zorgen. Dat willen we via deze weg meteen ontkrachten: je bent namelijk al mantelzorger als je simpelweg voor iemand zorgt, al is het maar een paar uur in de week. Dat kan ook de zorg voor een goede vriend(in), tante of buurvrouw zijn. En zelfs als je niet eens heel veel fysieke zorg verleent aan iemand, maar je wel druk maakt om diegene in je omgeving, kun je hulp krijgen onder de noemer ‘mantelzorg’. Dat kan gaan om heel uiteenlopende hulp; van een aanvraag voor een rolstoel tot huishoudelijke hulp, maar we bieden ook simpelweg een luisterend oor voor wie het nodig heeft.

Hoe gaat dat in z’n werk, zo’n mantelzorgtraject?
Als jij merkt dat je in jouw zorgverlening voor een ander vastloopt of erg veel hooi op je vork neemt, schroom dan niet om contact te zoeken met Mantelzorg Roosendaal. Door te bellen naar Inwonersondersteuning Roosendaal kom je bij ons terecht. Samen met een zorgverlener kijken we naar jouw hulpvraag. Waarin kunnen we jou helpen of ontzorgen? Onze wens is om de dagelijkse zorg voor jou te verlichten. Hoe we dat doen, is voor iedereen weer anders. Maar voorop staat dat we met aandacht voor jou klaarstaan.

Veel mantelzorgers trekken pas aan de bel als ze dreigen over te lopen. Vaak is er dan al z’n lijdensweg geweest. Mantelzorg Roosendaal is er ook om preventief met je mee te denken. Zodat je weet wat er allemaal mogelijk is en wat eventuele valkuilen bij mantelzorg kunnen zijn. We zijn er voor jou en denken graag met je mee.

Bel of mail gerust, dan kijken we samen naar passende mogelijkheden die jouw dagelijks bestaan kunnen verlichten en waardoor het mantelzorgen je energie blijft geven.

 

Stel gerust je vraag

    We vragen je om aan te geven in welke wijk je woont. We kunnen je dan in contact brengen met de juiste mantelzorgconsulent.