Tips om te ontspannen tijdens de zomerperiode

Beste mantelzorgers,

Namens de mantelzorgconsulenten van de gemeente Roosendaal wensen wij je een fijne zomerperiode toe. We begrijpen hoe waardevol jouw inzet en toewijding zijn voor jouw dierbaren, en het is belangrijk dat jij ook tijd neemt voor jezelf om op te laden en te ontspannen.

Als tip voor een activiteit raden we je aan om een dagje de natuur in te gaan. Roosendaal en omgeving bieden prachtige mogelijkheden voor ontspanning in de natuur. Je kunt een wandeling maken in het Visdonkse bos, de Rucphense bossen, het Mastbos, of een fietsroute volgen door het prachtige landschap van de Brabantse Wal. De natuur heeft een rustgevend effect en kan helpen om even los te komen van de dagelijkse zorgtaken.

En.. vergeet niet op tijd een pauze te nemen voor wat lekkers! Neem bijvoorbeeld een mand met lekkernijen mee, zoek een mooie plek uit, ontspan en geniet van een heerlijke picknick. Of breng een bezoek aan een gezellig café of lunchroom in Roosendaal, waar je kunt genieten van een kofje koffie met iets lekkers erbij. Neem even de tijd om te ontspannen, je gedachten te verzetten en te genieten van een moment voor jezelf.

Tot slot willen we je laten weten dat er in Roosendaal verschillende activiteiten worden aangeboden, ook voor mantelzorgers, waaronder de stamtafels op verschillende locaties. Stamtafel Roosendaal is een ontmoetingsplek voor inwoners uit de gemeente Roosendaal. Iedereen is hier welkom voor een goed gesprek, een gezellige activiteit of een kop koffie. Er zijn 6 stamtafels in de wijken Kalsdonk, Kortendijk en in de dorpen Nispen, Heerle, Wouw en Wouwse Plantage.

  • Stamtafel Kalsdonk (Rector Hellemonsstraat 2a, Roosendaal): ma t/m vr 10.00 – 16.00 uur
  • Stamtafel Kortendijk (Dijkcentrum 191, Roosendaal): ma t/m vr 10.00 – 16.00 uur
  • Stamtafel Nispen (Bergsebaan 8, Nispen): maandag 10.00 – 16.00 uur
  • Stamtafel Wouwse Plantage (Plantagebaan 223, Wouwse Plantage): dinsdag 10.00 – 16.00 uur
  • Stamtafel Heerle (Herelsestraat 100, Heerle): woensdag 10.00 – 16.00 uur

Kijk eens op www.stamtafelroosendaal.nl en www.cultuurcompaan.nl of informeer bij de mantelzorgconsulenten voor informatie over bijeenkomsten en andere activiteiten die jou als mantelzorger mogelijk kunnen ondersteunen en verrijken.

Onthoud dat het belangrijk is om af en toe tijd te nemen, zodat je jouw mantelzorgtaken kan volhouden.

Nogmaals, een fijne zomer periode gewenst! Jullie verdienen het om even op adem te komen en te genieten van een welverdiende pauze.

Met hartelijke groet,
Marjon, Kitty, Marianne en Judith